Pasta jajeczna z komosą ryżową

Pasta jajeczna z komosą ryżową

Na pewno każdy nie raz przygotowywał lub jadł pastę jajeczną. Klasyk wśród dodatków do pieczywa. 


Ja jak zwykle postanowiłam pobawić się klasyką i przygotować nieco inną wersję pasty jajecznej. 


To co odróżnia ją od klasycznej pasty jest dodatek komosy ryżowej. Sprawia to oczywiście, że pasta jest bardziej pożywna, właściwie więc może stanowić posiłek sama w sobie. Duża ilość świeżych warzyw w środku jest fajnym chrupiącym dodatkiem, całość nie jest zatem ‘papką’, która wielu może zniechęcać. 

 

 Pasta jajeczna z komosą ryżową



PASTA JAJECZNA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ

 
3 jajka
50 g komosy ryżowej
Pół papryki (u mnie miks czerwonej i żółtej)
3-4 pomidorki koktajlowe
Ogórek konserwowy
Łyżka musztardy
Łyżka serka kanapkowego naturalnego
Zioła, sól, pieprz
Opcjonalnie szczypiorek/natka pietruszki



  • Jajka ugotować na twardo
  • Komosę ugotować
  • Warzywa posiekać w drobną kostkę
  • Ugotowane jajka rozgnieść widelcem na drobne kawałki, połączyć z musztardą i serkiem
  • Dodać warzywa oraz kaszę i połączyć dokładnie
  • Doprawić, ewentualnie dodać posiekaną natkę lub szczypiorek

 

 Pasta jajeczna z komosą ryżową