Zdrowy deser, słodkie śniadanie lub przekąska 🙂 Te pyszne omleciki sprawdzą się na każdą z tych opcji. Słodkie i owocowe, a bez dodatku cukru. A w dodatku bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu.
PIECZONE OMLETY Z OWOCAMI BEZ CUKRU
Czas przygotowania 10 minut + 20-25 minut pieczenia
Z podanych składników wyszły 3 małe omlety
2 jajka
Duży, dojrzały banan
Duża łyżka mąki kokosowej
3 łyżki mąki gryczanej (można użyć też owsianej, orkiszowej czy pszennej)
Kilka truskawek, garść borówek
Odrobina sody
Woda
- Banana rozgnieść widelcem i połączyć dokładnie z jajkami
- Dodać mąki, sodę i wymieszać. Dodawać wody do uzyskania masy konsystencji ciasta biszkoptowego
- Masę wylać do foremek, na górę powkładać owoce
- Piec 20-25 minut w 180 stopniach