Lubię eksperymentować w kuchni, odkrywać nowe smaki, połączenia, składniki. Czasami jednak potrzebuję zwykłych, prostych rozwiązań, które sprawdzają się w każdej sytuacji, Siła tkwi w prostocie i naprawdę potrzeba niewiele żeby stworzyć coś pysznego. Sekret to dobre jakościowo, świeże składniki. I nawet zwykła jajecznica będzie ucztą dla podniebienia 😉
Dlatego dziś na blogu taki prosty przepis na jajecznicę z warzywami. Takie śniadanie nie dość, że przygotowane w kilka minut, będzie też smaczne i pożywne.
Dodatki można oczywiście modyfikować według własnego gustu, mięsożercy mogą dodać dobrą szynkę czy kawałki kabanosów. Smak podkręci też odrobina startego parmezanu czy innego sera.
JAJECZNICA Z WARZYWAMI
- Cukinię pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i podlać odrobiną wody, dusić pod przykryciem 5 minut
- Po tym czasie dodać posiekanego pomidora i seler naciowy, dusić jeszcze 5 minut
- Wić jajka, doprawić solą, mieszając trzymać na ogniu do ścięcia
- Na koniec posypać ziołami (np. oregano, bazylią)