Przyznajcie się jak często zdarza Wam się pomijać śniadania albo chwytać rano cokolwiek byle zagłuszyć głód?
Mało kto ma rano czas na przygotowywanie skomplikowanych potraw i spokojne, długie celebrowanie śniadań, szczególnie w tygodniu. Doskonale to rozumiem, dlatego nie oceniam, a postaram się pomóc 😉
Co zatem zrobić, żeby mieć rano zdrowe, pożywne śniadanie, ale nie poświęcić na jego przygotowanie ani minuty? Należy przygotować je dzień wcześniej! Co więcej możemy od razu przygotować takie śniadanie na 2 lub 3 dni i szczycić się tym, że codziennie mamy pyszne, zdrowe domowe śniadanko 😉
Jest oczywiście wiele opcji, które możecie wykorzystać w tej sytuacji, ale najpyszniejszym moim zdaniem jest pieczona owsianka! Jeśli lubicie słodkości i lubicie jeść śniadania na słodko to to jest coś dla Was. Smakuje jak ciastko, a jest zdrowa, pożywna i syci na długo. Wszystko co musicie zrobić to dzień wcześniej połączyć wszystkie składniki, dodać ulubione owoce, upiec owsiankę i upieczoną poporcjować i przełożyć do pojemników, żeby rano zabrać je ze sobą.
Jeśli szukasz innych pomysłów na śniadania, które można przygotować wcześniej i zabrać ze sobą, to koniecznie spróbuj tego genialnego omleta z owocami!
Jeśli szukasz innych pomysłów na śniadania, które można przygotować wcześniej i zabrać ze sobą, to koniecznie spróbuj tego genialnego omleta z owocami!
A więcej pomysłów na zdrowe śniadania, zarówno w wersji słodkiej jak i wytrawnej, znajdziesz w tym mini e-booku, który dla Ciebie stworzyłam 🙂
TWAROGOWA OWSIANKA PIECZONA
100 g płatków owsianych
100 g płatków jaglanych
150 g twarogu typu włoskiego
2 jajka
Dojrzały banan
2 brzoskwinie
Skórka pomarańczowa
- Płatki zalać wrzątkiem i zostawić do wchłonięcia wody
- Banana zblendować z twarogiem i jajkami
- Namoczone płatki połączyć z masą jajeczno – twarogową
- Dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i skórkę pomarańczową
- Piec około 30 minut w 180 stopniach