Twarogowa owsianka pieczona

Twarogowa owsianka pieczona

Przyznajcie się jak często zdarza Wam się pomijać śniadania albo chwytać rano cokolwiek byle zagłuszyć głód? 
Mało kto ma rano czas na przygotowywanie skomplikowanych potraw i spokojne, długie celebrowanie śniadań, szczególnie w tygodniu. Doskonale to rozumiem, dlatego nie oceniam, a postaram się pomóc 😉
 
Co zatem zrobić, żeby mieć rano zdrowe, pożywne śniadanie, ale nie poświęcić na jego przygotowanie ani minuty? Należy przygotować je dzień wcześniej! Co więcej możemy od razu przygotować takie śniadanie na 2 lub 3 dni i szczycić się tym, że codziennie mamy pyszne, zdrowe domowe śniadanko 😉
 
Jest oczywiście wiele opcji, które możecie wykorzystać w tej sytuacji, ale najpyszniejszym moim zdaniem jest pieczona owsianka! Jeśli lubicie słodkości i lubicie jeść śniadania na słodko to to jest coś dla Was. Smakuje jak ciastko, a jest zdrowa, pożywna i syci na długo. Wszystko co musicie zrobić to dzień wcześniej połączyć wszystkie składniki, dodać ulubione owoce, upiec owsiankę i upieczoną poporcjować i przełożyć do pojemników, żeby rano zabrać je ze sobą.

Jeśli szukasz innych pomysłów na śniadania, które można przygotować wcześniej i zabrać ze sobą, to koniecznie spróbuj tego genialnego omleta z owocami!

A więcej pomysłów na zdrowe śniadania, zarówno w wersji słodkiej jak i wytrawnej, znajdziesz w tym mini e-booku, który dla Ciebie stworzyłam 🙂

Twarogowa owsianka pieczona

 

 

TWAROGOWA OWSIANKA PIECZONA 

 
100 g płatków owsianych
100 g płatków jaglanych
150 g twarogu typu włoskiego
2 jajka
Dojrzały banan
2 brzoskwinie
Skórka pomarańczowa



  • Płatki zalać wrzątkiem i zostawić do wchłonięcia wody
  • Banana zblendować z twarogiem i jajkami
  • Namoczone płatki połączyć z masą jajeczno – twarogową
  • Dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i skórkę pomarańczową 
  • Piec około 30 minut w 180 stopniach