Dziś banalnie prosty przepis na deser, który możecie stworzyć w niezliczonej ilości wersji smakowych. Budyń jaglany, pożywna alternatywa dla tradycyjnego budyniu z proszku. Cała filozofia polega na zblendowaniu na gładką masę ugotowanej kaszy jaglanej z dodatkami według naszego gustu. Tak prosty, a jednocześnie taki pyszny.
Kasza jaglana sama w sobie nie ma wyraźnego, zdecydowanego smaku, dlatego tak łatwo zamienić ją w deser o dowolnym smaku. Możemy szaleć z różnymi owocami, kakao, wiórkami kokosowymi, przyprawami jak cynamon, przyprawa do piernika, skórka pomarańczowa czy cytrynowa, miód, orzechy i co tylko Wam przyjdzie do głowy 😀 To co, jaki smak wybieracie? 😉
GRUSZKOWY BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ
Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
Mały banan
Gruszka
Odrobina miodu
Cynamon
Pestki dyni i słonecznika
- Kaszę zblendować na gładką masę z owocami i miodem
- Dołożyć ulubione dodatki, u mnie pestki dyni, słonecznika i cynamon