Zupa ziemniaczano-porowa

Zupa ziemniaczano – porowa

Zupa ziemniaczano-porowa
Zupa ziemniaczano-porowa

Ta zupa udowadnia, że prosta kuchnia jest ciekawa i pełna smaku. Połączenie prostych składników zaskakuje swoim cudownym smakiem i kremową konsystencją. Jej przygotowanie jest niezwykle proste i szybkie, a zupa wychodzi pożywna i sycąca. Doskonały pomysł na lekki warzywny obiad lub kolację. Bez dodatku serka można ją także przygotować w wersji wegańskiej.

Zupa porowa

Recipe by Healthy Creations
Servings

2

porcje
Prep time

30

minutes

Składniki

  • 600 g ziemniaków

  • Mały por

  • Łodyga selera naciowego

  • Mała cebula

  • 3 ząbki czosnku

  • 2 łyżki serka naturalnego

  • Sól, pieprz

  • Łyżka oleju lub masła

  • Woda lub bulion

Wykonanie

  • Ziemniaki pokrój w kostkę, pora, cebulę i czosnek posiekaj drobno
  • W garnku rozgrzej olej/masło, wrzuć cebulę, czosnek i pora i duś kilka minut w razie potrzeby podlewając wodą lub bulionem
  • Dodaj ziemniaki i zalej warzywa wodą/bulionem żeby wszystkie warzywa były przykryte
  • Gotuj aż ziemniaki będą miękkie
  • Zupę zblenduj na gładki krem, dodaj przyprawy oraz serek i wymieszaj